Węże elastyczne - Przemysł spożywczy, farmaceutyczny, kosmetyczny
|
Vena Butylfood
|
Budowa
Węże gumowe wytwarzane z Butylu klasy spożywczej zgodnie z normą FDA 21 CFR 1772600 i BGA Klasa XV. Posiadają wzmocnienia włókiennie umieszczone wewnątrz ścianki, podwójną spiralę ze stali nierdzewnej 304L oraz oplot miedziany zapewniający ekwipotencjalne połączenia z metalowymi łącznikami eliminujące ryzyko wyładowań prądu statycznego.
Zakres temperatur
Rury zachowują swoje właściwości w przedziale temperatur od -30°C do 120°C (do 150°C w przypadku krótkiego czasu użycia).
Zastosowanie
Zalecane dla wszystkich produktów spożywczych, nawet przetwarzanych w wysokich temperaturach (mleko, czekolada, woda pitna, sok owocowy, świeża śmietana, olej, krem kosmetyczny, alkohol, itd.).
Wymiary
Maksymalna długość: 40 m.
Dostępne średnice: 25-32-38-51-63-76-102 mm
Właściwości
Węże o mocnej konstrukcji, wykazujące trwałość zarówno w czasie pracy, jak i w sytuacji tarcia o podłoże.
Nadają się do sterylizacji na miejscu przy użyciu większości produktów CIP.
Mogą pracować z wysokim ciśnieniem lub podciśnieniem.
|
|
|
|
|