Węże elastyczne - Przemysł spożywczy, farmaceutyczny, kosmetyczny
Vena Butylfood 
Budowa

Węże gumowe wytwarzane z Butylu klasy spożywczej zgodnie z normą FDA 21 CFR 1772600 i BGA Klasa XV. Posiadają wzmocnienia włókiennie umieszczone wewnątrz ścianki, podwójną spiralę ze stali nierdzewnej 304L oraz oplot miedziany zapewniający ekwipotencjalne połączenia z metalowymi łącznikami eliminujące ryzyko wyładowań prądu statycznego.

Zakres temperatur

Rury zachowują swoje właściwości w przedziale temperatur od -30°C do 120°C (do 150°C w przypadku krótkiego czasu użycia).

Zastosowanie

Zalecane dla wszystkich produktów spożywczych, nawet przetwarzanych w wysokich temperaturach (mleko, czekolada, woda pitna, sok owocowy, świeża śmietana, olej, krem kosmetyczny, alkohol, itd.).

Wymiary

Maksymalna długość: 40 m.

Dostępne średnice: 25-32-38-51-63-76-102 mm

Właściwości

Węże o mocnej konstrukcji, wykazujące trwałość zarówno w czasie pracy, jak i w sytuacji tarcia o podłoże.

Nadają się do sterylizacji „na miejscu” przy użyciu większości produktów CIP.

Mogą pracować z wysokim ciśnieniem lub podciśnieniem.


« powrót
Ilość

Copyright © 2005 - 2009 TsiMagnet powered by Quick.Cart